Életünk első állásinterjúján meglepetés vár minket. Kezünkbe tán a diploma és megkérdezik (a tapasztalatot nem igénylő munkahelyen: milyen munka tapasztalata van a szakterületen)?

Dolgoznunk fontos már diák évek alatt! Nem kell a duális képzés mindenképp, de szakterületű munka, gyakorlati tapasztalat igenis kell!

A diákpátosz hibája a csak önkéntesség, hisz azt állásinterjún ha csak nem nemzetközi jótékonysági szervhez megyünk, pórul járhatunk. A kertinövény közterületén, civil szervezetek, HÖK; illetve MSc, PhD (ott ahol nem kötelező a végzéshez) lehetőségek és idő energia elfecsérlése. Míg csak "mégtovább" tanulunk, fogyasztói és nem termelői vagyunk az országnak.

Az egyetem padjaiban fel kell fokozatosan nőni, ha diplomára és kevéssel rá családalapításra várunk.

Közösség! Bizony egyetemi főiskolai évek alatt már mindenképp közösségekbe illeszkedhetünk, kavarogjunk, hogy társra leljünk. A gólya szereti ha a diplomáig legalább a fészek építői ott lesznek!

A kollégiumi ismeretség, együttanulás másokkal például párjelöltekkel a legjobb ismerkedés. Én nem jötten össze senkivel, de úgy tanulhattunk egy lánnyal, mint ha 20 éve házasok lennénk, (jó volt az is)!

Olvasottság 20 fő alatt. (Olvasottság 15 fő-saját olvasás)