Én bent ragadtam és véget ért! Hogy volt ez?

34 éves lettem, testi tapasztalattól távol, munka nélkül több mint száz állásinterjúm is talán volt.

Elvégeztem egy egyetemet több mint 8 év alatt, ám a diplomám protekció nélkül mit sem ért (BSc még nem volt). Utána egy OKJ-t végeztem, 2 egyetemen bukdácsoltam 1-2 ízben. A válság hatalmas volt, karitatív munkát végeztem, a cserkészetből akinek ismeretsége(protekciója) nem volt stb.: külföldre ment általában.

Ki kell lépni a komfortzónából, ha lehet elköltözni (kollégium, albérlet, haverok, nagyi; ameddig lehetelen addig maradni), ha kell lenézett munkát végezni, és közledni a nők felé egyre magabiztosabban nem nyomulva, finoman természetessen. A szabályok lányoknál veleszületettek nagyjából, fiúknak a beteljesedés adja meg.

A sok tanulás után a túlképzettség vádját kapjuk. Igen, sajnos egy egyszerübb állásért tagadjuk le verejtékkel megszerzett diplománkat, hiszem jobb érettségivel dolgozni, mint diplomával munkanélkülinek lenni.

Elmentem fapados adminisztrációt végezni, ahol HR-es nem volt, mint akadály. Pénz nélkül ma sem lett volna tapasztalatom. Lenéztek barátaim és megvetettek. Egyik főnököm olyan negatív volt hogy 15 kilót fogytam (ez volt az ő előnye)...

Átszelektáltam a ruháimat, ma igyekszem divatosan öltözködni, elfogadnék társul elvált nőt 1-2 gyerekkel, ott kell hagynom a büszke múltat, és így is van olyan lány és régi barát is aki lenéz, a munkámért a bűneimért a hibáimért a sorsomért... A vallásunk ezt tiltja, de ők azért megteszik!

A büszkeség a piszkos munka megvetése, a lányok büszke szűrése a mama hotel és a boldogtalanság fő titka!

Most is olyan munkát végzek melyet az iroda előtt a gimnazisták megvetnek. "Lehetsz még te is mama hotelos!..." gondoltam és a lehetőség a veszély ott van. Vállalkozó vagyok most annak előnyeivel és hátrányaival, de egy biztos dolgozni akarok, ha kell keresni kell más munkát sajnos ha kell lenézett munkát.

Diákévektől míg valamit is segíthetünk

Olvasottság 1000 fő alatt. (Olvasottság 809 fő).