Sokat beszélünk az általános iskola hibáiról. Én kiégett általános iskolást keveset láttam drogos, kiégett gimnazistát már igen.

A pénz és a lelki és testi párkapcsolat problémáinál is komoly gondot látok. Dédanyáink és a régebbiek életük első, második szerelmével 14-17 éves korukban elkezdtek járni, amint jött a baba összeházasodtak, és dolgoztak egymás mellett egy életen át. Ők sem voltak eszméletlenül boldogok, de teljes életet éltek.

A munka elvárás volt, gyerekeknek a házimunka. Volt a lányoknak "rózsájuk-babájuk", ha nem volt jó alak, kitették sajnos a szűrét...

A házi munkát a könyv olvasást jó lenne pénzzel jutalmazni már általános 3.-5. évétől. Érezze a gyerek ez a móka nem éri meg azt a sok melót! És egyetem első éveiben (ha addig nem történt már) nyomást kéne gyakorolni ösztönözni a szülőnek a párra lelést.

Ha a munka és a szórakozás világának mértékét ismeri a gyerek az jó lenne. Igaz, ha ez most hirtelen tömeg elvárás lenne a kevesebb pofára eset miatt megtorpedóznák, pedig meg kéne a szülőknek lépniük. A sport sok szülő csodafegyvere. Ez ha tulzásba van víve a gyerek teljesen iskolaképtelen lesz, koncentrálni nem tud, kütyüvel kombinálva nem tud és nem is akar!

Olvasottság 20 fő alatt. Olvasottság eddig (8 fő)