Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Buktató tanárok oktatási intézmények az új Mama Hotel serkentők

Talán a legújabb Mama Hotel lehetőség a végsőkig való bukdácsolás. Az ELTE-n egy rendezvényen láttan a korosztályok sorsának egymás utániságából a lakosságról generációk szerint:

  • tanulás
  • munka
  • munkanélküliség
  • nyugdíj tükrében

az össze-vissza "ahogy jön" lett az új élettípus. Tanulás bukdácsolás kis munka kis lógás kis munka kis lógás kis tanulás.

Ebben nem a diákság ludas csak. Vannak olyan tanárok akik tudástól függetlenül (vagy irreális elvárással) az évfolyam 80-90-95%-át megbuktatják. "Kik végeznek így?" "Ja, majd a tavalyiak!"

Sőt egyes egyetemek a hallgatók 90% felett hagynak kiesni embereket. A lemorzsolódottakra is kellett költeni mint tanulókra, és addig nem dolgoztak! Sok akár kiválló  tanulóból álló felsőoktatási kar 10-20%-a ha végez!

Az informatika jó fizetés ám a kibuktatás talán ott a legnagyobb(95-50%). A műszaki oktatásban sokan elvéreznek (50%-körül). Areál oktatás jellemzője, hogy az erős előszűrés jól gátolja a későbbi bukdácsolást. A humán oktatást könyebb elvégezni, de egyes szakokra jóval kevesebb néhány szakra gyakorlatilag nincs kereslet. Akik a diplomával, vagy annak megszerzésével bukdácsolnak azok ezen idő alatt a mama hotel tagjaivá vállhatnak.

A diák nem hülye, épp ez egy csapda nekik: másutt végzem el. Így lehet egy diplomát 7-14 év alatt megszerezni (vagy feladni)!

Egyetlen dolgot tehetünk. Ott végzettektől, már jó ideje tanulóktól érdeklődünk! Hány százalék végez? (Van-e reális esélyem elvégezni belátható időn belül?)

Olvasottság 20 fő alatt. Olvasottság eddig (18 fő-saját olvasás)

0 Tovább

Az áhitott oklevél kilátástalansága

Ez a Mama Hotel óriási dilemmája. A Diplomára vagy nincs kereslet, a szakokon túlkézpzés zajlik, és rossz az esély emberi idő alatt befejezni (erről még írok).

Sokan nem élnek, vagy nem tudnak élni a Duális képzéssel. Pedig a HR-est nem érdekli túlzottan a papírt. Humán benyomások, és tapasztalat kell, nem MSc, PhD kiemelkedő diploma (ahol nem osztatlan. Már sokszor eleve hátrány a bérigény miatt).

Mi van ha nem volt jó az iskola, szakválasztás? Egyszerű munka helyett másutt kezdenek tanulni az emberek, és bukdácsolnak az esetleges ingázós esti munka mellett fárasztó szakokon.

A Mama hotel nagy jellemzője a szakmába nem vágó vagy fizetéssel nem járó (de nem is fojtatható) önkéntes munka, és a végtelenségbe torkolló felsőoktatási lét.

Olvasottság 20 fő alatt. Olvasottság eddig (7 fő)

0 Tovább

Zsebpénz adás, kütyü és TV hiány: a sikeres ember egyik fő kulcsa

Sokat beszélünk az általános iskola hibáiról. Én kiégett általános iskolást keveset láttam drogos, kiégett gimnazistát már igen.

A pénz és a lelki és testi párkapcsolat problémáinál is komoly gondot látok. Dédanyáink és a régebbiek életük első, második szerelmével 14-17 éves korukban elkezdtek járni, amint jött a baba összeházasodtak, és dolgoztak egymás mellett egy életen át. Ők sem voltak eszméletlenül boldogok, de teljes életet éltek.

A munka elvárás volt, gyerekeknek a házimunka. Volt a lányoknak "rózsájuk-babájuk", ha nem volt jó alak, kitették sajnos a szűrét...

A házi munkát a könyv olvasást jó lenne pénzzel jutalmazni már általános 3.-5. évétől. Érezze a gyerek ez a móka nem éri meg azt a sok melót! És egyetem első éveiben (ha addig nem történt már) nyomást kéne gyakorolni ösztönözni a szülőnek a párra lelést.

Ha a munka és a szórakozás világának mértékét ismeri a gyerek az jó lenne. Igaz, ha ez most hirtelen tömeg elvárás lenne a kevesebb pofára eset miatt megtorpedóznák, pedig meg kéne a szülőknek lépniük. A sport sok szülő csodafegyvere. Ez ha tulzásba van víve a gyerek teljesen iskolaképtelen lesz, koncentrálni nem tud, kütyüvel kombinálva nem tud és nem is akar!

Olvasottság 20 fő alatt. Olvasottság eddig (8 fő)

0 Tovább

Kik a fő veszélyeztetettek Mama Hotel ügyben?

Felsoroljuk nem hogy félreértsd, és az egyéb kategóriát bekavard!

  • Fiúk/férfiak
  • Bukdácsoló vagy pusztán tömegben buktatott hallgató
  • Munkák sokasságát büdös munkának érzi
  • Nincs egyetemi élete alatt komoly társkapcsolata
  • Normál szexualitásban tapasztalatlan
  • Nincs kiútképe az egyetemi szakának sajátos nehézségeivel
  • Az egyetemi gondjait más felsőoktatási intézménnyel akarja megoldani
  • Munkanélküli

A jelnség áldozatainak a 18~34 év között családot nem alapító, munkanélküli, munkák tömkellegét lenéző fiúkat értjük.

Olvasottság 20 fő alatt. Olvasottság eddig (11fő)

0 Tovább

Késői párválasztás a Mama Hotel legfőbb jellemzője

Geszti Péter (nem egy mama hotel építő) idézzük:

"...

Na ide figyelj most kishaver!

Örülj, ha valaki még hátba ver!

Ne filozofálj! Hidd el az a fő:

Hogy sok pénz legyen és elég nő! ..."

Geszti Péter azt is tudta, hogy az elég nő alatt egyet értsünk.

Az egyetemre, főiskolára bejutó ott tartós társkapcsolatot (akár végig szex mentes kapcsolatot) nem létesítők a Mama Hotel fő áldozatai.

  1. Nincs nő.
  2. Nem lesz egykönnyen gyerek.
  3. Még büszke vagy, a piszkos fajta munkák büdösek.
  4. Tehát munkanélkül maradhatsz.
  5. Otthon maradhatsz anyádnál, ott "elmegy".

Olvasottság 20 fő alatt. Olvasottság eddig (11 fő).

0 Tovább
12
»

mamahotel

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek